“Доходи, харчування та викиди парникових газів”: лекція для студентів

29.09.2022 відбулась онлайн лекція «Дохід, харчування та викиди парникових газів: аналіз еластичності доходу для тваринного білка та харчових продуктів та їх вплив на навколишнє середовище» від докторантки Карлового університету (м. Прага, Чехія) Діани Кметкової, модератор – професор Університету штату Меріленд (м. Коледж-Парк, США) Рік Кон.

Діана Кметкова є доктораткою в Інституті економічних досліджень Карлового університету та працює науковим співробітником Центру навколишнього середовища Карлового університету в Празі. Вона має ступінь магістра економіки навколишнього середовища та природних ресурсів Копенгагенського університету. Крім того, вона є учасницею річної міждисциплінарної аспірантської програми Collegio Futuro, де працювала над проектом про рішення, засновані на природному підході. Її докторське дослідження зосереджено на здоровому та стійкому харчуванні, зокрема споживанні продуктів тваринного походження та їхньому впливі на довкілля та наше здоров’я. Вона працює над мікроекономічним дослідженням, метою якого є оцінка зв’язків між споживанням продуктів тваринного походження (конкретні типи м’яса та риби) та економічними та соціально-демографічними змінними, різними звичками споживання, моделями харчування та поведінкою людей у ​​5 різних країнах ЄС.

На заході були присутні студенти магістратури другого року навчання освітніх програм 051 “Економіка та бізнес-інновації”, 076 “Підприємництво, торгівля та логістика”, 073 “Бізнес-адміністрування”.